Terrasoverkapping zelf maken

door | 30 maart 2016

Terrasoverkapping zelf maken.

De zomer komt er aan! Yes! Ik kijk er naar uit om weer buiten te leven. Als de temperatuur goed is, kun je al heel gauw meer buiten leven.

Hoe maak je het buiten nog aangenamen?

Wat helpt is een terrasoverkapping. Niet alleen tegen de Nederlandse regenbuien maar ook helpt een terrasoverkapping om de temperatuur vast te houden. De warmte blijft eronder ‘hangen’ waardoor het langer aangenaam blijft.

Een terrasoverkapping is als het ware een extra huiskamer.

Hoe pak je het aan, een terrasoverkapping zelf maken?

Zoals met alles is de voorbereiding 90% van het succes….

Wat, waar, hoe en wanneer dus.

  1. Om met de makkelijkste te beginnen, de laatste vraag ‘wanneer‘: zo snel mogelijk. Wil je deze zomer genieten, dan moet je nu beginnen.Een goede planning helpt, inventariseer wat je moet doen. Doe een brainstorm op papier en ga ordenen. Denk aan materialen op maat bestellen, uitvoering etc.
  2. En dan wat? Heb je al een idee hoe de terrasoverkapping er uit moet zien? Veranda? Kapschuur? Prieel?
  3. En weet je al waar? Persoonlijk vind ik een terrasoverkapping aan het huis het fijnst. Ervaring leert dat je dan eerder naar buiten gaat dan dat je achterin de tuin een terras hebt. Een nadeel van een overkapping aan huis is dat het licht wegneemt.
  4. En ten slotte de belangrijkste, de hoe! Een goede bouw- en werktekening helpt bij het maken van een constructie die tegen een stootje kan of concreter, een constructie die niet bij windkracht zes wegvliegt!

 

terrasoverkapping zelf maken

 

Ik download persoonlijk mijn bouwtekeningen bij Fred Schouten. Hij heeft goede bouwtekeningen op zijn site. Ik heb er al aardig wat gebruikt en kan ze je aanbevelen.

Ik vind persoonlijk dat de uitgave voor een bouwtekening hoort bij een doe-het-zelf project net zoals de uitgave voor schroeven die je nodig hebt. Een belangrijk verschil: de uitgave aan schroeven zijn duurder als een de investering in een goede bouwtekening.

Succes met het zelf maken van je terrasoverkapping!

P.S.

Twijfel over Freds Bouwtekeningen? Lees hier over de feiten van Freds Bouwtekeningen.

Wil je zien hoe een bouwtekening van Fred eruit ziet? Klik hier: Gratis bouwtekening van een loungebank.

 

Fred's bouwtekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.