Bouwtekening open kapschuur

Heerlijk vooruitzicht, het gaat na iedere lange winter weer voorjaar en zomer worden. Lekker om dan weer buiten te leven. Wel eens nagedacht om een kapschuur in je tuin te zetten? Je weet wel zo’n afdak waar je in kan loungen, koken, eten en drinken. En echt, dat is niet alleen weggelegd voor in een tuin bij… Read More »

10 redenen om doe-het-zelver te worden

Mijn vader was een doe-het-zelver van het zuiverste soort. Wat zijn ogen zagen konden zijn handen maken. Even zelf schetsen hoe hij het wilde hebben en vervolgens maken. Als kind was ik altijd in zijn beurt te vinden, in de schuur als hij weer iets aan het maken was. Zijn rust vond ik fijn. Ook vond… Read More »

Kippenhok maken

Kippenhok maken. Ben je op zoek naar een goede handleiding om zelf een kippenhok te maken? Zoek niet verder want je hebt nu De Kippengids gevonden. Hierin staan kippenhokken die je eenvoudig zelf kunt maken! Zelfs als je geen doorgewinterde doe-het-zelver bent, kun je zelf je kippenhok maken. Want let wel, je bespaart heel veel… Read More »

Zelf kippenhok bouwen

Zelf kippenhok bouwen. Jij bent op zoek naar tips om veel geld te besparen, dat is duidelijk. Niet een kippenhok van vele honderden euro’s kopen maar als doe-het-zelver zelf de handen uit de mouwen steken om een prachtig kippenhok te bouwen. Het enige waar je nog naar op zoek bent is de gouden tip: een duidelijke bouwtekening van… Read More »

Terrasverwarming

Terrasverwarming. Het Nederlandse klimaat is vaak wisselvallig. Gedurende de langste periode van het jaar is het vaak niet prettig om buiten te zitten. Heb je eindelijk een mooie terrasoverkapping of prachtige kapschuur, kun je er maar kort van genieten…. Wil je toch buiten zitten? Dan is een terrasverwarmer wellicht een mooie oplossing. En nee, terrasverwarmers zijn niet meer van de… Read More »

Zelf kippenhok maken

Zelf kippenhok maken. Ben jij op zoek naar meer informatie over het houden van kippen? Een meer in het bijzonder, het zelf maken van een kippenhok? Ik adviseer je eens te kijken naar de Kippengids. Voor mij was het een uitstekend begin. Het leuke van de Kippengids is dat het niet alleen verschillende bouwtekeningen bevat… Read More »

Freds bouwtekeningen

Freds bouwtekeningen Even wat feitelijke informatie over Freds bouwtekeningen!   Freds Bouwtekeningen: het ‘membersgedeelte’ Als je wilt weten hoe het programma van Fred Schouten werkt, kijk dan eens hier:   Zoals je kunt zien in de video: er staan echt veel bouwtekeningen op. Allemaal met een stappenplan en een lijst met benodigdheden. En er komen… Read More »

Hangmat zelf maken

Hangmat zelf maken In tegenstelling tot wat je misschien denkt is het maken van een hangmat een ‘fluitje van een cent’! Een werktekening van een hangmat en de materialen zijn alles wat er voor nodig om in je zelfgemaakte hangmat in je tuin te liggen. En geloof me, je kunt veel geld besparen door zelf je hangmat te maken. Dat… Read More »